Sałatka z gruszką i parmezanem
Ileż straciłby świat bez parmezanu.
I sałatek! Tyle w nich kolorów i przenikających się smaków.
Gruszka na ciepło z odrobiną miodu i prażony słonecznik, doskonały ser i lekka sałata. Próbujcie!
Składniki:
1 gruszka
1 zielona sałata
1 czerwona papryka
1 pomarańczowa papryka
garść nasion słonecznika
1 łyżeczka masła
1 łyżeczka miodu
parmezan
chili
sól
pieprz
oliwa z oliwek
Sposób wykonania:
Sałatę i paprykę myjemy, kroimy i przenosimy do miski, dodajemy sól, pieprz i oliwę z oliwek. Gruszkę obieramy ze skórki, kroimy w plastry i smażymy na maśle z miodem, chili i słonecznikiem. Przenosimy na wierzch sałatki i posypujemy startym parmezanem.
Smacznego!
Wygląda prze smacznie
OdpowiedzUsuńMiseczka/talerzy przepiękna, gdzie kupiłas?
Dziękuję :) Miska to Rosenthal Biała Maria :)
Usuń