Orzechowe ule!
Nie znam osoby, która odmówiłaby sobie tego malutkiego, słodkiego ula. Skrywa on w środku pyszne nadzienie. To takie ciastko niespodzianka, które błyskawicznie znika. Po brzegi wypełnione jest aromatyczną, lekko alkoholową, jajeczną masą. To chyba dzięki dodatkowym procentom, tak bardzo kusi.
Składniki na ciasto:
200g mielonych orzechów włoskich
200g cukru pudru
1 białko jaja kurzego
Sposób wykonania:
Białko ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy do niego mielone orzechy włoskie i cukier puder. Całość dokładnie mieszamy.
Składnik na masę:
100g cukru pudru
120g masła w temp. pokojowej
2 żółtka
4 łyżki spirytusu
andrut na podstawę ula
Przepis na pyszne, kakaowe ule znajdziecie tutaj
andrut na podstawę ula
Sposób wykonania:
Żółtka ucieramy z cukrem pudrem, masłem i spirytusem na gęstą masę.
Do wykonania uli będą potrzebne foremki na ule (można je bez problemu kupić na allegro). Dokładnie wypełniamy foremkę ciastem i robimy w
środku otwór na nadzienie. Przekładamy masę jajeczno-spirytusową do
wnętrza ciasteczka. Kieliszkiem wycinamy w andrucie okrągłe wafelki na
spód ciasteczka.
Przepis na pyszne, kakaowe ule znajdziecie tutaj
wczoraj robiłam z mamą ule i właśnie zauważyłam, że coś już zniknęło ;) są takie smakowite !
OdpowiedzUsuńscuridadna Antonio Rodriguez https://wakelet.com/wake/-t2nYOOUziqwCjr56_Kzx
OdpowiedzUsuńgnuttanecheal
Ylivata-gu Wewere Tucson Download Free
OdpowiedzUsuńDownload Free
diotrucuntab