Kruche rogaliki...
Kruche i lekkie rogaliki o orzechowym smaku. Idealne z mocną i gorzką kawą. Łatwe i szybkie w wykonaniu, zawsze wychodzą perfekcyjnie. Do ich upieczenia potrzebne są foremki w kształcie rogalików i trochę wolnego czasu. Ich smak i świeżość utrzymuje się bardzo długo, dlatego można je bez problemu przechowywać.
Składniki na ciasto:
100g mąki pszennej
250g cukru pudru
125g mielonych orzechów włoskich
125g masła
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
Sposób wykonania:
Wszystkie składniki razem ugniatamy w misce. Wypełniamy foremki małą ilością ciasta, gdyż rogaliki szybko urosną podczas pieczenia.
Piec w temperaturze 160 stopni Celsjusza ok. 15-20minut.
Życzę Wam udanej zabawy Sylwestrowej! Szampańskiej imprezy, wspaniałych wrażeń, szczęścia w Nowym Roku, zdrowia i ważnych postanowień Noworocznych! Oby się spełniły wszystkie Wasze marzenia i plany! :)))
Smacznego!:)
Piękne te rogaliki ,pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń