Przystawka z cykorii i łososia


Stół.
To wyjątkowy mebel. Zasiadając za nim, zatrzymujemy czas.
Dzisiaj nie wyobrażamy sobie bez niego naszych kuchni, jadalni czy salonów.
W moi domu to właśnie przy stole przeżywamy najwspanialsze chwile. Celebrujemy każdy posiłek, rozmawiamy. To takie nasze miejsce spotkań w codziennej bieganinie. Tutaj się wyciszamy, uciekamy od stresów, pijemy herbatę i odpoczywamy. Do stołu zapraszamy naszych gości, podając to co najlepsze.



Składniki:
2 średnie cykorie
200g łososia wędzonego w plastrach
1 mozzarella
1/2 długiego, zielonego ogórka
1 złota, słodka papryka
koperek
sól
pieprz
oliwa z oliwek

Sposób wykonania:
Ogórek, paprykę oraz mozzarelle kroimy w drobną kostkę, doprawiamy solą, pieprzem i oliwą. Cykorie dzielimy na pojedyncze łódeczki. Na każdą cząstkę przenosimy sałatkę z ogórka, różyczkę łososia. Dekorujemy koperkiem.


Pyszna i orzeźwiająca przystawka. Jest niesamowicie prosta i szybka w przygotowaniu. Na pewno zachwyci każdego miłośnika niskokalorycznych przysmaków.
Smacznego!


Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty

Łączna liczba wyświetleń