Kremowa zupa z pieczonej papryki.
Idzie nowe...
Wiele razy otwieramy kolejne rozdziały naszego życia. Jest to naturalne. Zmieniamy się, rozwijamy. Nasze cele i marzenia ewoluują. Chcemy więcej, albo po prostu chcemy coś zmienić lub z czymś się rozstać.
Mam nadzieję, że Wasze życiowe plany spełniają Wasze oczekiwania. Albo czekacie z zapartym tchem na to "nowe", ekscytujące wydarzenie.
Wiele razy otwieramy kolejne rozdziały naszego życia. Jest to naturalne. Zmieniamy się, rozwijamy. Nasze cele i marzenia ewoluują. Chcemy więcej, albo po prostu chcemy coś zmienić lub z czymś się rozstać.
Mam nadzieję, że Wasze życiowe plany spełniają Wasze oczekiwania. Albo czekacie z zapartym tchem na to "nowe", ekscytujące wydarzenie.
Składniki dla 4 osób:
7 dużych, czerwonych papryk
1 cebula
ok. 1l bulionu warzywnego lub rosołu
śmietana 18%
oliwa z oliwek
sól
Sposób wykonania:
Paprykę myjemy, osuszamy i usuwamy nasiona. Pieczemy w piekarniku około 10 minut w temperaturze 230 stopni Celsjusza. Następnie przekładamy do miski, szczelnie przykrywamy folią aluminiową i czekamy aż przestygnie. Ściągamy skórkę i kroimy w kostkę.
Paprykę myjemy, osuszamy i usuwamy nasiona. Pieczemy w piekarniku około 10 minut w temperaturze 230 stopni Celsjusza. Następnie przekładamy do miski, szczelnie przykrywamy folią aluminiową i czekamy aż przestygnie. Ściągamy skórkę i kroimy w kostkę.
W średnim garnku rozgrzewamy oliwę z oliwek, szklimy cebulkę, dodajemy paprykę i zalewamy bulionem. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość miksujemy na gładki krem. Na koniec dodajemy śmietanę.
Podajemy z grzankami i natką pietruszki.
Smacznego!
Obłędnie smaczna!
OdpowiedzUsuńCieszę się bardzo :)
Usuń